Åke Djerfsten © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use
Åke

 

      

News

 

 

• Next event »

 

 

• Släktträd »

 

 

 

 

Italien 2011

 

 

 

 

 

 

På Midsommadagen tog vi en rundtur med deras båt och åt en god lunch för att sedan börja resan söderut. Vårt första mål, Trelleborg och färjan över till Rostock på vilken vi sov. Första egentliga stoppet blev Lûbeck, en gammal fantastisk Hansa Stad med ringmur, fina kanaler och parker.

 

 

Resan gick vidare via "Romanticher strasse". Fantastiska gamla städer med gamla hus, förvånansvärt vad mycjet som klarat kriget men vi åket ju inte via någtra större städer.

 

Nedan en bild från Hameln, jättefin stad. Vidare via Rothenburg osv ..  

 

 

 

 

Dag tre stannar vi straxt utanför Innsbruck på ett, Gasthof Neuewirt. Mycket spartanskt men med en vidunderlig utsikt och natur. Jag träffade en pilgrim och blev nästan religiös, av ölen och naturen. De hade tom nästa ett SPA, kolla mig på motionscykeln.  

 

 

 

Vidare till vårt egentliga mål för resan Garda. Jag har sedan jag börhjade windsurfa velat åka till detta mecca för vindsurfare och det var verkligen så läckert som jag trodde. Tyvärr blev det ingen windsurfing för mig men det gör inget, jag fick ju i alla fall se sjön. Det var sjöjungfrur i denna som synes.

 

                                                       

 

 

 

 

                                                                     

 <= Vi åt nere hamnen bla.

 

Det var här vi fastnade med Juke'n . =>  

Inte så konstigt kanske !".

 

 

Vägen hem gick över undersköna och vidare till Zell am Zee, vi ville återuppliva gamla minnen vilket vi oxså fick. Vi bodde på samma pensionat som jag hade bott på 35 år tidigare och puben Pinzgauer Diele fanns fortfarande kvar, dock i en aning dekadent skick. Detta drevs av en svensk som bjöd oss på en aperitif efter maten. Han var mycket upprörd över alla araber som vallfärdat hit och det var fantastiskt många och det var väl lite kulturella problem.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi började med att tillbringa midsommar på Tättö hos Maj-Lis och Roffe.

 

De hade ett fantastiskt ställe som de delade med Maj-Lis syster, Mari-Louise & Sture.

 

Jonathan & Lisa var där oxså så det kunde inte bli annat än en underbar midsommarafton med god mat och trevligt sällskap.

 <= Lite bad hann vi oxså med  =>